Det å dekke bordet pent, behøver ikke nødvendigvis være femi i det hele tatt. Vi lover at du skal slippe blomstermotiver og kruseduller.

En designer som åpenbart har maskulinitet i bakhodet når nye produkter utformes på tegnebrettet, er Cecilie Moi Sindum, som blant annet har laget glass-serien «Mille Miglia» for Magnor, oppkalt etter det berømte billøpet langs Italias landeveier.

For aner du hvilke typer glass du skal velge? Serverer du øl, rødvin eller hvitvin? Hva skaper stemning, hva gjør det ikke? Her følger Cecilie Moi Sandums råd til hvordan bordet bør dekkes:

  • Dropp duken! Hvis du har et bord med en tøff overflate, kan det være like flott å sette alt rett på bordet. Dersom bordet ikke fungerer til det, bruk en røff duk, gjerne av litt grovt materiale som lin eller lerret.
  • Menn er mer opptatt av «direkte tilgang» enn av pyntingen. Gå rett på og gi dem noe i hånden og til ganen med en gang de kommer. Og velg kvalitet: Riktige glass til riktig drikke er et godt sted å starte - det signaliserer at du er av den typen som har peiling på det du driver med.
  • Mat og drikke skal frem, og kuvertene er ikke så viktig. Fokuser derfor på å sette frem mat og drikkevarer, slik at appetitten vekkes. Det er lov å spise litt av maten før man setter seg, mens man går rundt og prater bambus. Sett frem godt brød, litt skinke og noe olje, oliven et cetera i den ene enden av bordet, som man kan smake på når man kommer. Det er viktig å sette i gang smaksløkene og sanseapparatet.
  • Det er viktig å vise at «her skal det spises god mat», så sett frem store, gode tallerkener, gjerne i en stabel i andre enden av bordet, slik at tryggheten på at dette blir et skikkelig måltid kommer frem.
  • Legg frem bestikk og stoffservietter, gjerne i et fat, eller plasser det litt uhøytidelig i en beholder. Stoffservietter gjør seg alltid bedre enn papir...
  • Lys er alltid en viktig stemningsskaper. Den nye serien Skyline er maskulin og flott til et mannebord.
  • Presentér drikkevarer på bordet - det pirrer og skaper samtale og forventning. Nye øltyper, god vin, kanskje en kjøler med en avkjølt aperitif, eller avkjølt vin.
  • Velg en meny som kan settes frem på store fat, fjøler eller brett, dropp «finservering» på hver tallerken. Det blir alltid god stemning når man selv skal sende mat rundt, skjære sitt eget stykke av kjøttet, smake på mange forskjellige ting osv. Fingermat er også bra til å sette i gang appetitten.
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!