Kokte, stekte eller trukne baller er kanskje ikke det første du tenker på som julemat, men for potente gnagere som vil utvide repertoaret, finnes det løsninger.

Den serbiske kokken Ljubomir Erovic (45) har nemlig skrevet en kokebok som tar for seg ulike måter å tilberede baller på.

Det høres kanskje litt uggent ut å spise bjeller, men ifølge oppskriftsboken skal baller fra dyr smake helt fortreffelig. Erovic' favoritt er å bruke testikler som ingrediens i pizza og grillretter. - Jeg mener de beste testiklene kommer fra okser, hester eller strutser, men alle har sine favoritter, sier han, og legger til at de beste afrodisiaka kommer fra sauer og hester.

Testikler består ifølge forfatteren av mye testosteron, og i land som Serbia og Kina tror man at spising av testikler er et mektig afrodisiakum.

- Alle testikler kan spises, bortsett fra menneskers, selvfølgelig, konstaterer han.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!