Med eller uten fallskjerm, det er laaangt ned... © Foto: The Banyan Tree

Thailand er blitt det nye Syden.

Med billettpriser ned mot seks tusenlapper er det muligheter også for hvermannsen å bytte ut Mallorca med Smilets land, men de fleste har det så travelt med å innta horisontalen ved kysten og øyene utenfor, at de går glipp av millionbyens mange høydepunkter. I mangel på areal gjør nemlig Bangkok som resten av verden - de bygger i høyden, og mange av de nye skyskraperne krones med spektakulære takbarer og restauranter.

Ett av Bangkoks nye landemerker er The Banyan Tree, og når du har tatt turen opp i 61. etasje til Vertigo Moon Bar skjønner du hvorfor skybaren på Plaza og SAS' Summit 21 i Oslo bare kan gå og legge seg. Her snakker vi om en av planetens mest spektakulære utsikter, og vi garanterer at selv en alkofri drink gir sus i serken. Bare husk at champagneprisen i Bangkok også tilhører verdens høyeste.

Alternativt i høyden

Et annet alternativ er in-stedet Sirocco på toppen av det 63. etasjer høye State Tower. Det er blitt mange skandinavers favoritt siden åpningen i 2003, og bestiller du bord her kan vi garantere deg en matopplevelse utenom det vanlige. Menyen er inspirert av Middelhavet, og den perfekte avslutningen på måltidet tar du i hotellets sirkelrunde Sky Bar - som i tillegg til drikkevarer byr på utenomjordisk oversikt over Bangkok.

LANGT NED: Ett av Bangkoks nye landemerker er The Banyan Tree. © Foto: The Banyan Tree

Om du først tar turen til State Tower, bør du også sjekke ut de andre serveringsstedene i skyskraperen. Det er nemlig ikke bare Sirocco som er verdt et besøk. Baren Distil, fiskerestauranten Breeze og den italienske restauranten Mezzalune er også noe av det bedre Bangkok har å by på.

For de med høydeskrekk tar vi med en anbefaling på gateplan. Dream er ett av mange nye trendy butikkhoteller som har åpnet i millionbyen de siste årene. Dream har lenge vært en etablert suksess i New York, og nå gjentar hotellkjeden bragden i Bangkok. Siden åpningen for knappe to år siden, har også hotellbaren Flava blitt en se-og-bli-sett-plass for fastboende og turister, og den Philippe Starck-inspirerte innredningen er nesten verdt turen alene. Hotellet har kapret den unge og fremadstormende kjendiskokken Daniel Meiers som har valgt å kjøre på en delt meny. Restauranten har nemlig to avdelinger - en med orientalsk mat og en som er inspirert av vesten. Mer info om månedens anbefalinger finner du på lebua.com og dreambkk.com.

Les også:

Uteliv i Polens Warszava

Den perfekte martini

Tilbake til Klikk reise

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!