Imponer gjestene!

Wienerbrød med bringebær og vanilje

Bak disse herlige wienerbrødene til kaffekosen. Litt arbeid er det, men du verden så gode de er!

KLASSIKER: Med disse wienerbrødene sikrer du kaffekosen!

KLASSIKER: Med disse wienerbrødene sikrer du kaffekosen! Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert
SUKKERKRINGLER: I Hjemmet uke 27 får du oppskrifter på godbiter til kaffen, som disse gode sukkerkringlene.

SUKKERKRINGLER: I Hjemmet uke 27 får du oppskrifter på godbiter til kaffen, som disse gode sukkerkringlene. Foto: Tove Hertzberg

(Ca. 18 stk.)

50 g gjær

3 dl melk

3 ss sukker

1 egg

500 g hvetemel (ca. 8 dl)

500 g smør

FYLL:

1 pk. kakefyll med vanilje

2 dl bringebærsyltetøy

1 egg til pensling

melisglasur til pynt

Start med å røre gjæren ut i kald melk. Tilsett deretter sukker, vispet egg og mel. Bland deigen godt, men ikke elt den for mye. La deigen hvile mens du lager fyllet.

Kjevl deigen ut til et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Bruk nok mel til at deigen ikke setter seg fast. Bruk en ostehøvel til å høvle smøret med. Legg smør på 2/3 av deigen. Brett den delen av deigen som er uten smør inn mot midten og deretter den siste 1/3 over der igjen. Kjevl ut et nytt kvadrat, skjær mer smør og gjenta prosessen som sist. Gjør dette en gang til. La deigen hvile i kjøleskapet i 15 min. Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken.

Kjevle deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykk. Skjær deigen i 2 cm tykke remser. Tvinn hver remse og form den til et åttetall. Legg deigemnene på en bakepapirkledd plate og la dem etterheve under plast i ca. 30 min.

Ha en liten skje vaniljekrem i den ene åttetalls­gropen og litt bringebær­syltetøy i den andre. Pensle med egg og stek wienerbrødene ved 225° i ca. 10 min.

Avkjøles på rist.

Pyntes med melisglasur om ønskelig.

Kan fryses.

Les også:

Rullekake med oreokjeks

Fargerik og frisk ostekake

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag