Fine å ha på lur i fryseren!

Vannbakkels som garantert gir vann i munn

Hemmeligheten bak vellykkede vannbakkels er nøye oppmålte ingredienser.

DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffen.

DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffen. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

(Ca. 14 stk.)

125 g smør

2½ dl vann

125 g hve­te­mel

ca. 4 egg

6 dl krem­flø­te

4 ss suk­ker

syl­te­tøy, 1 ss pr. vann­bak­kels

2 kur­ver bær

Del smø­ret i bi­ter og kok opp i en kje­le med vann. Ha i hve­te­mel og rør godt til alt sam­ler seg til en jevn klump. Ta kje­len av pla­ten når dei­gen «slip­per» kje­len. Av­kjøl litt.

Visp eggene sammen og tilsett litt og litt i deigen mens du rører godt mellom hver gang. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Det er ikke alltid at man trenger å tilsette hele eggemassen, det kommer an på størrelsen på eggene. 

Sett vann­bak­kels med skje på ba­ke­pa­pir. Stek ved 200° i 20–25 min.

Åpne ikke ovns­dø­ra underveis, da fal­ler ka­ke­ne lett sammen! Av­kjøl på rist.

Pisk flø­ten stiv med suk­ker.

Skjær for­sik­tig av lok­ket på vann­bak­kel­se­ne og fyll med krem, syl­te­tøy og bær. Sett tilbake lok­ket og dryss even­tu­elt me­lis over før ser­ve­ring. Vann­bak­kel­se­ne må ser­ve­res straks etter at de er fylt.

Les også:

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning