Uten gluten!

Sitron og mandelkake

Lag på lag med mandelbunn og sitronkrem. Denne påskekaken smaker fantastisk godt!

GUL GLEDE: Kos deg med denne i påsken!
GUL GLEDE: Kos deg med denne i påsken! Foto: Tine.no
Sist oppdatert
FRISTELSE: I Hjemmet uke 12 får du oppskriften på denne herlige kaken.
FRISTELSE: I Hjemmet uke 12 får du oppskriften på denne herlige kaken. Foto: Svein Brimi

(Ca. 10 biter)

200 g mandler

3 eggehviter

2 dl sukker

SMØRKREM:

3 eggeplommer

1 dl sukker

½ dl + 1½ dl kremfløte

2 ss sitronsaft

150 g mykt smør

1 sitron, revet skall

ev. gul konditorfarge

PYNT:

drasjerte mandler

andre godterier

 

Finhakk mandlene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvitene til fast skum.

Tilsett sukkeret, litt om gangen under kraftig pisking til en stiv marengs.

Vend inn mandlene. Fordel røren til 4 bunner, ca. 20 cm i diameter, på to bakeplater med bakepapir. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150° i ca. 20 min. Dra av papiret og la kakene avkjøles på rist.

Bland eggeplommer, sukker, ½ dl fløte og sitronsaft i en kjele. Kok under pisking til kremen har tyknet. Ta

kjelen til side og pisk inn smøret i små biter. Tilsett sitronskallet. La kremen avkjøles. Pisk 1½ dl fløte til krem og bland med sitronkremen. Farg ev. med litt gul konditorfarge. Legg sammen bunnene med kremen imellom og oppå. Pynt kaken og server.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også