(Ca. 16 stk. )

500 g hvetemel

100 g sukker

½ ts salt

½ ts kardemomme

½ ts bakepulver

100 g smør

3 ½ dl melk

50 g gjær

FYLL:

1 stor melkesjokolade

eller 1 pose melke­sjokoladebiter

PENSLING:

1 egg

PYNT:

melis

kakao

1 eggehvite

hjerter

Bland halvparten av melet med sukker, salt, karde­momme og bakepulver.

Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størr­else på et lunt sted.

Trill ut lange pøler og del opp emner. Trill bollene runde og glatte.

Del opp sjokoladen i biter, eller bruk ferdige små biter.

Plasser noen biter inn i hver bolle. Etterhev under plast i ca. 20 min.

Pensle med egg og stek bollene i ovnen på nederste rille ved 225° i ca. 15 min.

Avkjøles på rist.

Bland sammen melis, kakao og eggehvite. Smør det på bollene og pynt med hjerter på toppen.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!