(Ka­ke­ring 24 cm i dia­me­ter)

BUNN:

300 g Oreo-kjeks (se tips)

100 g smør

FYLL 1:

200 g krem­ost

2½ dl me­lis

3 dl krem­flø­te

50 g Oreo-kjeks

FYLL 2:

1 pk. lys sjo­ko­la­de­mous­se

PYNT:

Oreo-kjeks

Ha Oreokjeks i en hur­tig­mik­ser og kjør på full has­tig­het til en jevn mas­se. Bland inn mykt smør. Sett en ka­ke­ring, 24 cm i dia­me­ter di­rek­te på et ka­ke­fat. Trykk kjeks­mas­sen ned i bun­nen og ut i kan­te­ne. Sett fa­tet med ka­ke­rin­gen i kjø­le­ska­pet i 30 min.

Rør sam­men krem­ost og me­lis. Pisk krem­flø­ten til krem og vend inn i os­te­blan­din­gen. Ha ca. ²/³ av os­te­kre­men over kjeks­bun­nen i ka­ke­for­men. Stikk grovt hak­ke­de Oreo-kjeks ned i os­te­mas­sen. Sett i kjø­le­ska­pet i 30 min.

Pisk sam­men sjo­ko­la­de­mous­se­pul­ve­ret som an­vist på pak­ken. Ha sjo­ko­la­de­mous­sen over os­te­kre­men i for­men. Sett ka­ken til­ba­ke i kjø­le­ska­pet i 30 min.

For­del res­ten av os­te­kre­men over sjo­ko­la­de­mous­sen. Ha over mas­se grovt hak­ke­de Oreo-kjeks til pynt. La ka­ken stå i kjø­le­ska­pet i 1 time. Løs­ne ka­ke­rin­gen fra ka­ken ved å skjæ­re langs­med kan­ten med en skarp kniv. Fjern ka­ke­rin­gen.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!