(Pai­form 26 cm i dia­me­ter)

3½ dl hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

1 dl suk­ker

175 g smør

2 eg­ge­plom­mer

FYLL:

1½ dl le­mon curd

(sit­ron­smør)

2 dl flø­te

250 g krem­ost na­tu­rell

4 ss me­lis

PYNT:

1 l fris­ke bær

1 lime, skal­let

2 ss suk­ker

50 g ko­ke­sjo­ko­la­de

Ha alle in­gre­di­en­se­ne til bun­nen i en kjøk­ken­­ma­skin. Kjør på full has­tig­het til en pas­se fast deig. Klem dei­gen ut i en godt smurt pai­form.

Stek bun­nen midt i ovnen ved 200° i 10 min el­ler til den har fått litt far­ge. Av­kjøl bun­nen til den er helt kald.

Fyll: For­del le­mon curd jevnt over bun­nen. Pisk opp os­ten med me­lis. Visp flø­ten stiv og bland for­sik­tig inn i os­te­mas­sen. For­del kre­men i pai­skal­let.

Vask og del bær i pas­se bi­ter og legg over os­te­kre­men. Riv ko­ke­sjo­ko­la­de over bæ­re­ne. Vask og rasp li­me­skall i en skål og bland det med suk­ker. Dryss over ka­ken før ser­ve­ring.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!