Tyttebærgraut

Tyttebærgraut er en tradisjonsrik dessert, som vi har fått smake i Telemark. Har du litt tyttebær i fryseren, ta dem frem og lag denne friske og deilige desserten. Den har lang holdbarhet, opptil flere måneder, om du oppbevarer den i kjøleskapet.

Tyttebærgraut går fort å lage, om du har tyttebær i fryseren.
Tyttebærgraut går fort å lage, om du har tyttebær i fryseren. Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert

4 porsjoner

1 l vann

500 g sukker

2 ¼ l tyttebær

175 g rugmel, fint

Kok opp vann og sukker og la det koke i 10 min.

Tilsett tyttebærene og rør veldig godt og lenge. Bruk gjerne en visp eller en stavmikser, da vil grauten få en fin farge, og den vil også få en god smak.

Tilsett siktet rugmel og rør godt til alle klumpene er borte. La den koke en stund slik at den tykner.

Avkjøl og oppbevar den i et lukket glass til den skal serveres.

Server tyttebærgrauten med fløte eller fløtemelk.

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også