Torsk med potet- og brokkolimos

Potet- og brokkolimos er et godt alternativ til kokte poteter til fisken. Her blir torskefileten ekstra saftig og smakfull fordi den er surret i bacon.

Servert med potet- og brokkolimos og smørdampede gulrøtter, blir denne herlige fiskeretten fort en middagsfavoritt.
Servert med potet- og brokkolimos og smørdampede gulrøtter, blir denne herlige fiskeretten fort en middagsfavoritt. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

10-12 poteter

½ bukett brokkoli

1 ss smør

2 dl matyoghurt

1 ts salt

1 ts sukker

½ ts pepper

600 g torskefilet

1 ts salt

½ ts pepper

8 skiver bacon

Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kok potetene til de er møre. Skjær brokkolien i mindre biter. La den koke med potetene de siste minuttene. Hell av vannet og damp grønnsakene i ett minutt. Mos poteter og brokkoli og tilsett smør og matyoghurt. Smak til med salt, sukker og pepper.

Skjær torskefileten i fire like store biter og dryss på salt og pepper. Surr et par baconskiver rundt hver filet og legg dem i en ildfast form. Stek fisken midt i ovnen ved 250° i ca. 10 min.

Server fisken med potet- og brokkolimos. Smørdampede gulrøtter smaker også godt til.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også