Torsk med potet- og brokkolimos
Potet- og brokkolimos er et godt alternativ til kokte poteter til fisken. Her blir torskefileten ekstra saftig og smakfull fordi den er surret i bacon.
(4 porsjoner)
10-12 poteter
½ bukett brokkoli
1 ss smør
2 dl matyoghurt
1 ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper
600 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
8 skiver bacon
Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kok potetene til de er møre. Skjær brokkolien i mindre biter. La den koke med potetene de siste minuttene. Hell av vannet og damp grønnsakene i ett minutt. Mos poteter og brokkoli og tilsett smør og matyoghurt. Smak til med salt, sukker og pepper.
Skjær torskefileten i fire like store biter og dryss på salt og pepper. Surr et par baconskiver rundt hver filet og legg dem i en ildfast form. Stek fisken midt i ovnen ved 250° i ca. 10 min.
Server fisken med potet- og brokkolimos. Smørdampede gulrøtter smaker også godt til.
Denne saken ble første gang publisert 27/08 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.