Topping med frokostblanding

Stor smuldrepai med epler

Lun smuldrepai er en favoritt. Denne har en herlig nøttesmak og må prøves!

FROKOSTBLANDING: Prøv å lage smuldrepai med 4-kornblanding. Det gir en god nøttesmak til toppingen!
FROKOSTBLANDING: Prøv å lage smuldrepai med 4-kornblanding. Det gir en god nøttesmak til toppingen! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
14 FRISTELSER: I Hjemmet uke 37 får du enda flere epleoppskrifter, som denne gode kaken med marsipan og nøtter.
14 FRISTELSER: I Hjemmet uke 37 får du enda flere epleoppskrifter, som denne gode kaken med marsipan og nøtter.

(Paiform ca. 24 cm i diameter)

1 kg epler

1 ss vann

100 g sukker

SMULDRETOPPING:

100 g hvetemel

100 g smør

100 g 4-korn frokostblanding

100 g sukker

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.

Ha eplebitene i en kjele eller stekepanne og tilsett vann og sukker.

Kok eplebitene i 5–6 min, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.

Hell eplebitene over i en paiform eller annen ildfast form.

Smuldre mel og smør med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt. Dryss blandingen jevnt over eplebitene. Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min.

Server paien varm med krem eller is.

Les også:

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også