Tid for lam

I Hjemmet får du de beste oppskriftene på lam!

Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

Lammeskanker er super festmat, fordi her passer kjøttet seg selv i ovnen. Langstekt kjøtt blir fantastisk godt, spesielt om det får koke i vin og god balsamicoeddik.

Vinkokt lammeskank

Det er tid for lam, og i Hjemmet nr. 38 får du oppskriften på tradisjonelle og velkjente norske retter så vel som spennende nykommere med inspirasjon fra både det franske kjøkken og fra mer eksotiske verdenshjørner. Her får du en saftig smakebit i form av oppskriften på vinkokt lammeskank!



 

 (6 porsjoner)

6 små lammeskanker 12hj38lamFaksimile.JPG


salt og pepper


6 røde løk


3 hele hvitløk


2 hvitløkfedd


frisk rosmarin


1 dl balsamicoeddik


5 dl rødvin


2 ss flytende honning



Salt og pepre

lammeskankene godt. Brun dem på alle sider i olivenolje i varm stekepanne. Legg dem over i en stor ildfast form.
Skrell rødløken. Del de hele hvitløkene tvers over og finhakk feddene. Legg løk, hvitløk og friske rosmarinkvister rundt kjøttet. Hell på balsamico og vin. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek kjøttet på 200° i ca. 2 timer. Øs litt stekesjy over kjøttet innimellom.
Bland honningen med 2 ss av stekesjyen og pensle lammeskankene. Fortsett å steke lammeskanken uten folie til de har fått en fin farge og sprø overflate.
Lag en god saus av stekesjyen og server lammeskankene med ovnsbakte persillerøtter og potetmos.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også