Teriyakimarinert laks
Kan gjerne tilberedes i steikepanna så vel som på grillen.
(4 porsjoner)
700 g laksefilet, med skinn
TERIYAKIMARINADE:
2 dl soyasaus
½ dl sherry
4 ss brunt sukker
3 hvitløkfedd
1 ss revet, frisk ingefær
sesamfrø
nypoteter
Skrap fiskeskinnet godt, og del fileten i fire jevnstore stykker.
Bland marinaden og hell den over kjøttsiden på fisken. Øs marinaden over fisken med jevne mellomrom. La fisken trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
Stek fisken på grillen eller på en steikepanne med skinnsiden ned i ca. 4 min. Snu den og stek den 1 min. på kjøttsiden. NB! Steketidene er veiledende og kan variere med tykkelsen på laksen og med hvor sterk varmen er.
Server fisken drysset med sesamfrø og med halve nypoteter som pensles med olje og stekes møre, enten på grill eller i steikepanne.
Denne saken ble første gang publisert 26/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.