Svinenakke med honningglaserte grønnsaker

Nakkestykket er den mest velsmakende og saftige delen på svinet. Den trenger lang steketid, men du verden for en smak den får! Honningglaserte rotgrønnsaker passer perfekt til en litt sterkt krydret nakkestek.

Servert med honningglaserte grønnsaker, et dryss av frisk timian og med en saftig potetmos, blir dette en middag gjestene garantert vil sette pris på.
Servert med honningglaserte grønnsaker, et dryss av frisk timian og med en saftig potetmos, blir dette en middag gjestene garantert vil sette pris på. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

(6 porsjoner)

1,2 kg svinenakke

3 ts grillkrydder

eller annen krydderblanding til svin

1 ts salt

3 ss smør

5 dl vann

1 kålrot

4 gulrøtter

2 persillerøtter

1 selleri

2 ss smør

2 ss flytende honning

nykvernet pepper

frisk timian

Sett stekeovnen på 125°. Gni kjøttet inn med kryddermix og salt. Legg kjøttet i en langpanne og hell på vann. Legg tre rause smørklatter på steken. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70°C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.

Skrell og del grønnsakene opp i litt grove biter. Smelt smøret i en stor stekepanne og stek grønnsakene over middels temperatur til de er møre. Hell over flytende honning like før servering.

Server svinenakken med de glaserte grønnsakene, frisk timian og en god potetmos.

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også