Sveler

Har du ikke takke? Fortvil ikke, sveler kan du steke i stekpannen også.

Sveler er god kaffemat, og de kan også stekes i stekepanne.
Sveler er god kaffemat, og de kan også stekes i stekepanne. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

(Ca. 20 stk.)

4 egg

2 dl sukker

1 l skummet kulturmelk

8 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

50 g smør

Rør egg og sukker til eggedosis. Ha i melken og rør forsiktig inn hvetemel, natron, bakepulver og vaniljesukker. Ha i smeltet smør til slutt.

Stek svelene gylne på takke ved sterk varme, trinn 3.

Serveres med nyrørt bringebærsyltetøy og seterrømme.

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også