Sursøt kyllingwok

Denne retten er både rask, lettvint og velsmakende.

Deilig kyllingwok.
Deilig kyllingwok. Foto: Foto: Espen Grønli, www.kylling.no
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

4 kyllingfileter

1 båt hvitløk

1 ss ingefær eller 1 ts malt ingefær

1 rød paprika

ca. 15 aspargesbønner eller 2 dl frosne

ca. 200 g ananas

½ purre

SURSØT SAUS:

3 ss soyasaus

1 dl ananasjuice

1 dl hønsebuljong (utblandet)

Ca. 2 ½ ss tomatpuré

Ca. 1 ½ ts maisennamel

1 ss vineddik

1 ss sukker

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt.

Tilsett strimlet paprika, aspargesbønner og ananas og purre i biter.

La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.

Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna.

Hell det over kjøttet og grønnsakene og kok opp. Smak til med eddik og sukker. Server med ris.

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også