Sunt med flere kornsorter

Glutenfritt brød

Et utrolig saftig brød som holder seg lenge!

TIPS: Brødet kan være vanskelig å få gjennomstekt. Skjær eventuelt skiver av brødet og rist i brødrister før servering.
TIPS: Brødet kan være vanskelig å få gjennomstekt. Skjær eventuelt skiver av brødet og rist i brødrister før servering. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
METTENDE OG SUNNE: I Hjemmet uke 10 får du 12 deilige oppskrifter på hjemmebakte brød.
METTENDE OG SUNNE: I Hjemmet uke 10 får du 12 deilige oppskrifter på hjemmebakte brød. Foto: Svein Brimi

(1 brød i brød­form på 1½ li­ter)

6 dl kaldt vann

10 g gjær

50 g mørk si­rup

160 g bok­hve­te­mel

100 g glu­ten­fri

hav­re­gryn

100 g sol­sik­ke­kjer­ner

40 g gress­kar­kjer­ner

30 g lin­frø

25 g fi­ber­husk

1 ts salt

Smuld­re gjæ­ren i kaldt vann i en bake­bol­le. Til­sett si­rup og rør til alt er løst opp. Til­sett de tør­re in­gre­di­en­se­ne og bland sam­men til en glatt og løs deig.

Hell dei­gen i en smurt brød­form. Dryss over eks­tra hav­re­gryn, gress­kar­kjer­ner og sol­sik­ke­kjer­ner til pynt.

Dekk for­men med plast og la brø­det heve i ca. 1½ time.

Stek brø­det midt i ov­nen på 175° i ca. 75 mi­nut­ter. Hvelv det ut av for­men og la det ste­ke vi­de­re i ca. 30 mi­n. Av­kjøl på rist.

Pakk brø­det inn i et rent kjøk­ken­hånd­kle og la det stå til nes­te dag før du skjæ­rer i det.

Les også:

Kanelknuter med perlesukker

Grove rundstykker

Rullekake med firkløver

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 07/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også