Sunt med flere kornsorter
Glutenfritt brød
Et utrolig saftig brød som holder seg lenge!
(1 brød i brødform på 1½ liter)
6 dl kaldt vann
10 g gjær
50 g mørk sirup
160 g bokhvetemel
100 g glutenfri
havregryn
100 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
30 g linfrø
25 g fiberhusk
1 ts salt
Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup og rør til alt er løst opp. Tilsett de tørre ingrediensene og bland sammen til en glatt og løs deig.
Hell deigen i en smurt brødform. Dryss over ekstra havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.
Dekk formen med plast og la brødet heve i ca. 1½ time.
Stek brødet midt i ovnen på 175° i ca. 75 minutter. Hvelv det ut av formen og la det steke videre i ca. 30 min. Avkjøl på rist.
Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle og la det stå til neste dag før du skjærer i det.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 07/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.