Lettvint langpannekake
Suksessterte
Om du skal bake til dugnad, dansefest eller syforening, en lettvint langpannekake er tingen.
(12-16 biter)
6 eggehviter
300 g melis
375 g mandler
KREM:
6 eggeplommer
1½ dl kremfløte
180 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g meierismør
PYNT:
Sjokolade og mandelflak
Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt til massen blir blank og seig. Bland malte mandler forsiktig i. Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175° i ca. 30 min.
Krem: Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen akkurat koker opp og tykner. Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann. Visp inn romtemperert smør med håndmikseren til kremen blir luftig og lett.
Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller annet egnet redskap.
Pynt med revet sjokolade og mandelflak.
Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.
Denne saken ble første gang publisert 06/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.