Lettvint langpannekake

Suksessterte

Om du skal bake til dugnad, dansefest eller syforening, en lettvint langpannekake er tingen.

Med saftig bunn og deilig krem snakker vi med rette om suksessterte.
Med saftig bunn og deilig krem snakker vi med rette om suksessterte. Foto: Foto: Mari Svenningsen
Sist oppdatert

(12-16 biter)

6 eggehviter

300 g melis

375 g mandler

KREM:

6 eggeplommer

1½ dl kremfløte

180 g sukker

2 ts vaniljesukker

200 g meierismør

PYNT:

Sjokolade og mandelflak

Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt til massen blir blank og seig. Bland malte mandler forsiktig i. Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175° i ca. 30 min.

Krem: Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen akkurat koker opp og tykner. Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann. Visp inn romtemperert smør med håndmikseren til kremen blir luftig og lett.

Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller annet egnet redskap.

Pynt med revet sjokolade og mandelflak.

Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.

Denne saken ble første gang publisert 06/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også