Unn deg noe godt.

Stekefri Oreokake

Ja, kaken er like god som den ser ut! Og det beste er at den er stekefri.

Oreokaken er en vinner på kakebordet. Dette er en skikkelig smaksbombe av en sjokoladekake!
Oreokaken er en vinner på kakebordet. Dette er en skikkelig smaksbombe av en sjokoladekake! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Ka­ke­ring 24 cm i dia­me­ter)

BUNN:

300 g Oreo-kjeks (se tips)

100 g smør

FYLL 1:

200 g krem­ost

2½ dl me­lis

3 dl krem­flø­te

50 g Oreo-kjeks

FYLL 2:

1 pk. lys sjo­ko­la­de­mous­se

PYNT:

Oreo-kjeks

Ha Oreokjeks i en hur­tig­mik­ser og kjør på full has­tig­het til en jevn mas­se. Bland inn mykt smør. Sett en ka­ke­ring, 24 cm i dia­me­ter di­rek­te på et ka­ke­fat. Trykk kjeks­mas­sen ned i bun­nen og ut i kan­te­ne. Sett fa­tet med ka­ke­rin­gen i kjø­le­ska­pet i 30 min.

Rør sam­men krem­ost og me­lis. Pisk krem­flø­ten til krem og vend inn i os­te­blan­din­gen. Ha ca. ²/³ av os­te­kre­men over kjeks­bun­nen i ka­ke­for­men. Stikk grovt hak­ke­de Oreo-kjeks ned i os­te­mas­sen. Sett i kjø­le­ska­pet i 30 min.

Pisk sam­men sjo­ko­la­de­mous­se­pul­ve­ret som an­vist på pak­ken. Ha sjo­ko­la­de­mous­sen over os­te­kre­men i for­men. Sett ka­ken til­ba­ke i kjø­le­ska­pet i 30 min.

For­del res­ten av os­te­kre­men over sjo­ko­la­de­mous­sen. Ha over mas­se grovt hak­ke­de Oreo-kjeks til pynt. La ka­ken stå i kjø­le­ska­pet i 1 time. Løs­ne ka­ke­rin­gen fra ka­ken ved å skjæ­re langs­med kan­ten med en skarp kniv. Fjern ka­ke­rin­gen.

Les også:

Sjokoladedrøm

Rullekake med firkløver

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 02/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også