Stekefri!

Frisk ostekake med cottage cheese

En herlig ostekake med frisk sitronsmak og et hint av kanel. Kaken er rask og enkel å lage og passer godt som dessert eller til kaffen.

LETTVINT: Ostekaken skal ikke stekes i ovnen, men settes kjølig et par timer.
LETTVINT: Ostekaken skal ikke stekes i ovnen, men settes kjølig et par timer. Foto: Tine
Sist oppdatert

10 bi­ter

BUNN:

150 g Di­ges­tive-kjeks

75 g smør

2 ts malt ka­nel

SIT­RON­KREM:

5 pl. ge­la­tin

1 egg

3 ss suk­ker

1 ts va­nil­je­suk­ker

2 ts fin­re­vet sit­ron­skall

300 g cot­ta­ge cheese

3 dl krem­flø­te

5 ss pres­set sit­ron­saft

PYNT:

2 kiwi

2 ss re­vet li­me­skall

Knus kjek­sen og bland den med smør og ka­nel, gjer­ne i food pro­ces­sor. La ma­ski­nen gå til alt er fin­knust og blan­det. Sett for­men (22 cm i dia­me­ter) uten bunn på et ser­ve­rings­fat og ha kjeks­mas­sen oppi. Press den godt sam­men ut til kan­ten.

Legg ge­la­tin i bløt i kaldt vann 5–10 mi­nut­ter. Visp egg, suk­ker og va­nil­je­suk­ker til eg­ge­do­sis. Til­sett sit­ron­skall og cot­ta­ge cheese. Pisk flø­ten stiv.

Kryst van­net av ge­la­tin­pla­te­ne og løs dem opp i ca. ½ dl ko­ken­de vann el­ler i mik­ro­bøl­ge­­ovn. Rør der­et­ter ge­la­tin­opp­løs­nin­gen i sit­ron­saf­ten og rør blan­din­gen sam­men med cot­ta­ge cheesen. Vend den stiv­pis­ke­de kre­men for­sik­tig i. Fordel fyl­let over kjeks­bun­nen og sett ka­ken kaldt noen ti­mer.

Pynt med ski­ver av kiwi og ev. noe re­vet sit­ron/li­me­skall.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 25/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også