Glutenfri!

Sprø nøttekake med sjokolade

Nøtter, sjokolade og krem... Kan det bli bedre?

Mmmmm: Det blir penere stykker om bunnene har rukket å bli litt myke.
Mmmmm: Det blir penere stykker om bunnene har rukket å bli litt myke. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
10 fristelser: I Hjemmet uke 18 har vi samlet 10 fantastiske kaker til fest og feiring, som denne saftige sjokoladekaken.
10 fristelser: I Hjemmet uke 18 har vi samlet 10 fantastiske kaker til fest og feiring, som denne saftige sjokoladekaken. Foto: Svein Brimi

NØT­TE­BUNN:

150 g has­sel­nøt­ter

2½ dl me­lis

3 eg­ge­hvi­ter

FYLL:

150 g ko­ke­sjo­ko­la­de

5 dl flø­te

1 ts va­nil­je­suk­ker

Mal has­sel­nøt­te­ne og bland med me­lis.

Visp eg­ge­hvi­te­ne sti­ve og vend inn de mal­te nøt­te­ne. Lag 3 sirk­ler på et ba­ke­pa­pir, ca. 18 cm i dia­me­ter og for­del rø­ren jevnt ut i sirk­le­ne. Stek bun­ne­ne i ovnen ved 175° i ca. 15 min. Av­kjøl på ste­ke­bret­tet. Når de er litt av­kjølt, løs­ner du bun­ne­ne fra pa­pi­ret.

Kok opp 2 dl flø­te. Grov­hakk sjo­ko­la­den og ha den i en bol­le. Hell den ko­ken­de flø­ten over og la det stå noen mi­nut­ter til sjo­ko­la­den har smel­tet. Rør til du får en tykk sjo­ko­la­de­krem.

Bre sjo­ko­la­de­kre­men i tynt lag over bun­ne­ne.

Pisk flø­ten stiv og for­del den mel­lom hver bunn. Topp ka­ken med krem, mint­­topper (el­ler an­nen sjo­ko­la­de) og dryss over litt ka­kao. Pynt med sit­ron­me­lis­se.

Tips! Lag bunnene flere dager før kaken skal serveres, og oppbevar dem i en tett boks.

Les også:

Saftig mandelkake

Sjokoladedrøm

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også