Søtt og salt er en perfekt kombinasjon.

Verdens beste rullekake med sjokolade og peanøtter

Denne supergode kaken blir ferdig før gjestene får satt seg!

SØTT OG SALT:Salte peanøtter balanserer fantastisk godt med alt det søte.
SØTT OG SALT:Salte peanøtter balanserer fantastisk godt med alt det søte. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

4 egg

2 dl sukker

2½ dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 ss kakao

1 ts natron

½ ts salt

2 ss rapsolje

2 ss crème fraîche

FYLL:

3 dl fløte

1 ss sukker

150 g peanøtter

sjokoladesaus fra flaske

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt inn det tørre og bland forsiktig inn olje og crème fraîche i eggedosisen.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen ved 220° i ca. 10 min.

Hvelv kaken på et bakepapir drysset med litt sukker.

Trekk av bakepapiret fra bunnen (papiret som dekket langpannen under steking) og legg over langpannen. Avkjøl med langpannen over kaken.

Pisk fløten til luftig og stiv krem. Bre et tynt lag krem over kaken, dryss på halvparten av peanøttene og sprinkle passe mengde (ca. 3–4 ss) sjokoladesaus over.

Rull kaken forsiktig sammen.

Dekk rullekaken med resten av kremen, dryss over peanøtter og pynt med sjokoladesaus.

14 FRISTELER: Du får flere smakfulle rullekakeoppskrifter i Hjemmet uke 2, som denne deilige rullekaken med blåbær.
14 FRISTELER: Du får flere smakfulle rullekakeoppskrifter i Hjemmet uke 2, som denne deilige rullekaken med blåbær. Foto: Svein Brimi

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også