Sommerlig laksesuppe
En klar, god fiskesuppe som er rask å lage. Her benytter vi laks, men bytt den gjerne ut med andre fiskeslag. Bruk rikelig av sommerens grønnsaker.
(4 porsjoner)
500 g laksefilet uten skinn og ben
½ fennikel
3 vårløk
1 gulrot
2 hvitløkfedd
1½ l vann
3 fiskebuljongterninger
4 poteter
1 bunt persille
1 ss smør
salt og pepper
Skjær fennikel, vårløk, gulrot og hvitløk i tynne skiver. Fres dem i smør i en kjele. Hell på vann og tilsett buljongterninger. Tilsett poteter, delt i små terninger. La alt koke under lokk i 10 min. Skjær laksen i biter og ha i kjelen. La suppen småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.
Denne saken ble første gang publisert 11/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.