Oppskrift: Sjokoladekake
Sommerfrisk sjokoladekake
Nydelig og mild sjokoladekake med sesongens bær, en smakebit fra Hjemmets nye bakebok KAKER til fest og hverdag.
(Ca. 12 biter)
4 egg
4 dl sukker
225 g smør
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
PYNT:
ca. 4 dl kremfløte
friske bær
•Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og tilsett smør og melk i eggedosisen.
Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og løft det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en godt smurt form, ca. 24 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180º i ca. 40 min. eller til den er gjennomstekt. Prøv med en kakenål for å sjekke om den er ferdig.
Avkjøles før den skjæres i to og pyntes med pisket kremfløte og friske bær både inni og på toppen.
Tips: Bunnen egner seg fint til å fryse ned. Ta den frem ved en passende anledning og pynt med deilige sommerbær.
Har du lyst på flere oppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter
Få Hjemmets store bakebok rett hjem! Klikk her for å se hvordan du enkelt bestiller på SMS: Fritt levert
Velkommen til kakefest!
Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn duftende, nybakt gjærbakst, som den kransen jeg prøvesmaker her, og som er fylt med rosiner, smør, sukker og kanel. Egentlig hadde jeg tenkt å fryse den ned, siden det var mandag og vi hadde mesket oss nok i helgen. For en lykke det ble da baksten likevel kom på bordet til ettermiddagskaffen!
Jeg håper du finner mye godt du har lyst til å bake til fest, merkedager eller på en vanlig mandag blant våre aller beste oppskrifter i vårt nye praktverk KAKER til fest og hverdag. Den kommer i butikkhyllene mandag 15. juni, og du kan også bestille boken på SMS og få den levert hjem til deg.
Kos deg med bakeboken!
Mvh. Vigdis Winge
Redaksjonssjef
Denne saken ble første gang publisert 10/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.