Snickerskake

Denne saftige snickerskaken er bare én av de lekre oppskriftene du får sammen med Hjemmet nr. 42/2013!

Snickerskaken er utsøkt og syndig god. Ikke så rart, her er rikelig med karamell, mokkaglasur og salte peanøtter.

Snickerskaken er utsøkt og syndig god. Ikke så rart, her er rikelig med karamell, mokkaglasur og salte peanøtter. Foto: Eva Brænd

Publisert Oppdatert

Liten langpanne

 



KAKEBUNN:


150 g smør
1½ dl H-melk
2 egg
3 dl råsukker/farin
4½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver


KARAMELLFYLL:


1 dl råsukker/farin
1 dl lys sirup
1 dl kremfløte
100 smør, kjøleskapskaldt, skåret i terninger
1 ts vaniljesukker
3 dl salte peanøtter, hakkede

MOKKAGLASUR:


150 g smør
1 ts pulverkaffe utrørt i 4 ss varmt vann
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl melis

¿Kakebunn: Forvarm stekeovnen til 175°. Dekk innsiden av langpannen med bakepapir.
Smelt smøret og trekk det fra varmen. Tilsett melken.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland det tørre og vend dette i eggedosisen, vekselvis med smørmelken.
Hell røren i langpannen og stek kaken på nest nederste rille i ca. 35 min. eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnen i formen, over rist.

Karamellfyll: Ha sukker, sirup og fløte i en liten kasserolle. La koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Trekk kasserollen fra varmen. Visp inn smørterningene, en om gangen, og vaniljesukker til slutt. Avkjøl karamellsausen litt før den fordeles over kaken. Dryss hakkede peanøtter, over.

Mokkaglasur: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør inn resten av ingrediensene og varm forsiktig opp, til like under kokepunktet. La glasuren bli lunken før den fordeles over kaken.

13hj42bilagRen.JPG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning