Smelter på tungen
Amerikansk ostekake med bær
Alle elsker ostekake. Her er en av våre favoritter!
(Springform 24 cm i diameter)
100 g smør
225 g havrekjeks
FYLL:
500 g kremost naturell
1 beger rømme
1 dl sukker
½ dl maisenna
2 ts vaniljesukker
2 lime, skall
3 egg
1 dl fløte
150 g hvit sjokolade
2 dl bær (blåbær, bjørnebær)
PYNT:
200 g bær
Smelt smøret. Knus kjeksene i kjøkkenmaskin og bland inn smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen ut i kakeformen.
Pisk sammen kremost, rømme, sukker, maisenna, vaniljesukker og revet limeskall. Pisk til en glatt krem og tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Pisk fløten til krem og bland kremen med ostemassen.
Smelt sjokoladen i vannbad, avkjøl litt og ha den i ostekremen. Hell røren i formen og strø bærene over. Stek kaken på nederste rille i ovn ved 175° i ca. 45 min. Slå av varmen og la den stå i ovnen i 30 min på ettervarmen. La kaken avkjøles helt. Sett kaken i kjøleskap i minst ett døgn.
Strø bærene over kaken og server.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 28/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.