(Spring­form 24 cm i dia­me­ter)

100 g smør

225 g hav­re­kjeks

FYLL:

500 g krem­ost na­tu­rell

1 be­ger røm­me

1 dl suk­ker

½ dl mai­sen­na

2 ts va­nil­je­suk­ker

2 lime, skall

3 egg

1 dl flø­te

150 g hvit sjo­ko­la­de

2 dl bær (blå­bær, bjør­ne­bær)

PYNT:

200 g bær

Smelt smø­ret. Knus kjek­se­ne i kjøk­ken­ma­skin og bland inn smel­tet smør.

Trykk kjeks­blan­din­gen ut i ka­ke­for­men.

Pisk sam­men krem­ost, røm­me, suk­ker, mai­sen­na, va­nil­je­suk­ker og re­vet li­me­skall. Pisk til en glatt krem og til­sett egg, ett om gan­gen, og rør godt mel­lom hvert egg.

Pisk flø­ten til krem og bland kre­men med os­te­mas­sen.

Smelt sjo­ko­la­den i vann­bad, av­kjøl litt og ha den i os­te­kre­men. Hell rø­ren i for­men og strø bæ­re­ne over. Stek ka­ken på ne­der­ste ril­le i ovn ved 175° i ca. 45 min. Slå av var­men og la den stå i ov­nen i 30 min på et­ter­var­men. La ka­ken av­kjø­les helt. Sett ka­ken i kjø­le­skap i minst ett døgn.

Strø bæ­re­ne over ka­ken og ser­ver.

VELG OG VRAK: I Hjemmet uke 18 får du et fristende bilag med 14 ostekakefavoritter, som denne klassiske ostekaken med gelélokk. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!