Anitas julefristelse:

Smakfulle julemuffins

Sett tennene i disse deilige muffinsene med smak av julens krydder.

JULEKOS: Når Anita ønsker seg ekstra julete muffins, knuser hun noen pepperkaker og drysser over kremtoppingen.
JULEKOS: Når Anita ønsker seg ekstra julete muffins, knuser hun noen pepperkaker og drysser over kremtoppingen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Ca. 12–16 stk.)

300 g smør

3 dl brunt suk­ker

4 egg

5 dl hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

½ ts malt ka­nel

½ ts malt in­ge­fær

¼ ts malt nel­lik

KREMOSTTOPPING:

300 g krem­ost na­tu­rell

100 g smør, rom­tem­pe­rert

220 g me­lis

 

Rør smør og suk­ker sam­men til det har en luf­tig kon­sis­tens. Ha i ett og ett egg om gan­gen. Til­sett res­ten av in­gre­di­en­se­ne og rør dei­gen godt sam­men.

For­del rø­ren i mel­lom­sto­re muf­fins­for­mer og stek ka­ke­ne midt i ste­ke­ov­nen ved 200° i 15–20 min. Av­kjøl.

Sett gjer­ne muf­fins­for­me­ne i et muf­fins­brett om du har. Da hol­der de seg pene i fa­son­gen.

Pisk sam­men krem­ost, smør og me­lis til det har en kre­met kon­sis­tens. Ha kre­men i sprøy­te­po­se og de­ko­rer muf­fin­se­ne.

TRADISJON: – Mine julemuf­fins må familien ha hver jul, sier Hjemmets matjournalist, Anita Bakker. Fra barna var små, har hun laget disse gode muffinsene, og nå blir ikke julen den samme uten.
TRADISJON: – Mine julemuf­fins må familien ha hver jul, sier Hjemmets matjournalist, Anita Bakker. Fra barna var små, har hun laget disse gode muffinsene, og nå blir ikke julen den samme uten. Foto: Svein Brimi

Les også:

Hjemmelaget riskrem

Glutenfrie sandnøtter

Pepperkakemuffins med blåmuggost

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også