(12 bi­ter el­ler 6 por­sjons­for­mer)

 

200 g Di­ges­tive-kjeks

(ev. søte gro­ve kjeks)

100 g smør

5 pl. ge­la­tin

3 dl krem­flø­te

1 dl suk­ker

400 g krem­ost na­tu­rell

1 pk. brin­ge­bær

GELÉ­LOKK:

1 pk. brin­ge­bær­gelé

bær til pynt

Knus kjek­sen i en hur­tig­mik­ser og bland inn smel­tet smør. Trykk blan­din­gen ut i en ka­ke­form el­ler por­sjons­for­mer og stek i ovnen ved 175° i 10–15 min. Av­kjøl.

Legg ge­la­tin­pla­te­ne i vann, ca. 3 min. Visp flø­ten og suk­ker til krem. Rør krem­os­ten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kre­men.

Klem van­net ut av ge­la­tin­pla­te­ne og løs dem opp i ca.

½ dl varmt vann.

Av­kjøl litt før du rø­rer ge­la­ti­nen inn i kre­men. Spre brin­ge­bær ut­over og for­del kre­men over den stek­te kjeks­bun­nen. Sett ka­ken kjø­lig i minst 4–5 ti­mer, gjer­ne nat­ten over.

Lag gelé­lok­ket som an­vist på gelé­pak­ken, men bruk kun halv meng­de vann.

Av­kjøl ge­le­en før den hel­les for­sik­tig over ka­ken. Sett ka­ken kjø­lig i ca. 3 ti­mer til gelé­lok­ket har stiv­net. Pynt med bær og ev. myn­te­bla­der rett før ser­ve­ring. •

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!