3 ep­ler

6 ss suk­ker

½ dl vann

1 ts malt ka­nel

2 ss smør

ca. 1 dl pep­per­ka­ke­smu­ler

3 dl krem­flø­te

Skrell og skjær ep­ler i ter­nin­ger, ta bort kjer­ne­hu­set.

Ha eple­ter­nin­ge­ne i en kas­se­­rol­le sam­men med suk­ke­ret og van­net. Kok til ep­le­ne er møre og be­gyn­ner å mose seg. Av­kjøl. Smelt smør i en ste­ke­pan­ne. Til­sett knus­te pep­per­­kaker og fres godt. Av­kjøl.

Pisk flø­ten til krem. An­rett ep­ler, krem og pep­per­ka­ke­rasp lag­vis i skå­ler el­ler glass og server umid­del­bart.

Tips: Vi brukte røde epler og kokte dem med skallet på. Det ble utrolig lekkert!

SØTE AVSLUTNINGER: Få flere oppskrifter på julens beste desserter i Hjemmets julematbilag i uke 50. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!