Sjokoladepudding

La deg friste av en deilig, hjemmelaget sjokoladepudding!

Prøve en deilig, hjemmelaget sjokoladepudding og se om ikke dine kaffegjester lar seg friste!
Prøve en deilig, hjemmelaget sjokoladepudding og se om ikke dine kaffegjester lar seg friste! Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

(6 porsjoner)

2 pl. gelatin
5 dl H-melk
3-4 ss maisenna-
mel
½ dl sukker
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
100 g lys eller
mørk sjokolade
2 dl kremfløte13hj46matsideneFaksimile.JPG

Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 min.
Hell melken i en kjele og visp ned maisennamel, sukker, kakao og vaniljesukker. Varm opp og la det småkoke under omrøring til alt er tyknet litt.
Rør inn gelatinbladene. Bryt sjokoladen i biter og la den smelte ned i den varme væsken.
Hell opp i små glass eller porsjonsskåler. La det stå kaldt i minst to timer.
Server puddingen med lettvispet krem og gjerne litt frisk frukt.

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2013, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også