Glutenfri!

Oppskrift på Sarah Bernhard i langpanne

Lag på lag med nytelse. Hvem kan motstå denne fristelsen?

DRØY: En nydelig konfektkake som passer til alle anledninger. Den er mektig, så lag ikke for store biter.
DRØY: En nydelig konfektkake som passer til alle anledninger. Den er mektig, så lag ikke for store biter. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Her er oppskriften på ren nytelse i langpanne: Sarah Berhnard.

Kaken lages i stor langpanne, ca 30x40 cm.

Ingredienser Sarah Bernhard

400 g mand­ler

350 g suk­ker

3 ts ba­ke­pul­ver

6 eg­ge­hvi­ter

Sjokoladekrem

250 g mykt smør

200 g me­lis

6 eg­ge­plom­mer

2 ss ka­kao

2 ts va­nil­je­suk­ker

Sjokoladeglasur

200 g mørk ko­ke­sjo­ko­la­de, grovt hak­ket

2 ss delfiafett/smør

Fremgangsmåte Sarah Bernhard

Ka­ke­bunn:

Grov­mal mand­le­ne i en kjøk­ken­ma­skin. Bland de mal­te mand­le­ne med suk­ker og ba­ke­pul­ver. Stiv­pisk eg­ge­­hvite­ne og bland for­sik­tig inn i man­del­mas­sen.

Ha rø­ren i en ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek midt i ovnen ved 180° i ca. 25 min. Sjekk med en kake­pinne. Alle ov­ner ste­ker for­skjel­lig.

Av­kjø­les helt i for­men på en rist. Sett gjer­ne i kjø­le­skapet når den er pas­se av­kjølt.

Sjo­ko­la­de­krem:

Visp sam­men smør og me­lis i en kjøk­ken­­maskin til luf­tig og hvitt. Til­sett eg­ge­plom­mer og visp godt

sam­men. Visp inn ka­kao og va­nil­je­suk­ker til en lys sjo­ko­­lade­krem. For­del sjo­ko­la­de­­kremen jevnt ut­over den av­kjøl­te ka­ke­bun­nen. Sett ka­ken kjø­lig, helst i fry­se­ren til sjo­ko­la­de­­kremen stiv­ner, ca. 2 ti­mer.

Sjo­ko­la­de­gla­sur:

Ha sjo­ko­­lade­bi­te­ne i en bol­le sam­men med delfiafett/smør. Ha bol­len over en kje­le med ko­ken­de vann og la det stå til alt er smel­tet.

Av­kjøl sjo­ko­la­den litt og bre den over den kal­de ka­ken. Sett den til­ba­ke i fry­se­ren til den stiv­ner.

Denne saken ble første gang publisert 17/06 2016, og sist oppdatert 28/09 2021.

Les også