Salt og søtt er en herlig kombinasjon!

Himmelsk pavlova med nøtter

Karamelliserte hasselnøtter, vaniljekrem og en deilig marengsbunn gjør denne kaken helt uimotståelig.

SUKSESS: Vi testet kaken i redaksjonen, og kan garantere at den smaker nydelig.
SUKSESS: Vi testet kaken i redaksjonen, og kan garantere at den smaker nydelig. Foto: Tine.no
Sist oppdatert

(12 porsjoner)

6 eggehviter, romtemperert

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

KARAMELLISERTE

HASSELNØTTER:

100 g hasselnøtter

4 ss vann

1 dl sukker

FYLL:

3 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem

2 ss sukker

PYNT:

200 g sjokoladekuler (f.eks. Crispo-kuler) 

1½ dl mandelflak

1 dl karamellsaus

Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøttene i til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepapir og avkjøl.

Sett stekeovnen på 200°, og finn frem to steke­plater dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm midt på bakepapiret, én på hver plate.

Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i egge­hvitene mens du fortsatt visper.

Fordel halve marengsen på hver plate, og form den til runde bunner innenfor sirklene.

Senk temperaturen i stekeovnen til 100°, og sett én stekeplate nederst i ovnen og én rett over. Stek bunnene i ca. 40–50 min.

La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem (må være avkjølt).

Legg den ene bunnen på et serveringsfat, og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med én gang.

Les også:

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også