Prøv denne varianten:

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Enkel og spennende variant.

Prøv denne nydelige varianten.

Prøv denne nydelige varianten. Foto: Foto: Astrid Hals, www.egg.no

Publisert

Hvordan oppbevare sjokolade?

Oppbevar sjokolade på et mørkt, tørt og kjørlig sted.

Pakk den inn i bakepapir med folie utenpå. Hold sjokolade unna matvarer med sterkt lukt, som for eksempel løk.

Revet sjokolade må fryses.

(Ca. 12 stk)

250 g mandler

250 g mørk kokesjokolade

250 g sukker

250 g smør eller margarin

6 egg

2 ts bakepulver

1 ss kakaopulver

Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i foodprocessor. Sett til side.

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg i blandingen. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen.

Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 180¿ i ca. 1t. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre den på toppen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag