Prøv denne varianten:

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Enkel og spennende variant.

Prøv denne nydelige varianten.
Prøv denne nydelige varianten. Foto: Foto: Astrid Hals, www.egg.no
Sist oppdatert

Hvordan oppbevare sjokolade?

Oppbevar sjokolade på et mørkt, tørt og kjørlig sted.

Pakk den inn i bakepapir med folie utenpå. Hold sjokolade unna matvarer med sterkt lukt, som for eksempel løk.

Revet sjokolade må fryses.

(Ca. 12 stk)

250 g mandler

250 g mørk kokesjokolade

250 g sukker

250 g smør eller margarin

6 egg

2 ts bakepulver

1 ss kakaopulver

Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i foodprocessor. Sett til side.

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg i blandingen. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen.

Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 180¿ i ca. 1t. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre den på toppen.

Denne saken ble første gang publisert 03/05 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også