Bak i en fei

Saftig prinsessekake

Denne kaken er BÅDE rask å lage og samtidig utrolig god!

UTEN GLUTEN: Denne kan du også servere til alle med glutenintoleranse.

UTEN GLUTEN: Denne kan du også servere til alle med glutenintoleranse. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert
10 FORMKAKER: I Hjemmet uke 46 får du flere deilige formkake-oppskrifter, som denne kokoskaken med sprøtt marengslokk og bringebær.

10 FORMKAKER: I Hjemmet uke 46 får du flere deilige formkake-oppskrifter, som denne kokoskaken med sprøtt marengslokk og bringebær. Foto: Svein Brimi

(Rand­form)

4 egg

200 g suk­ker

200 g smør

200 g po­tet­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

3 cl kon­jakk

GLA­SUR:

3 dl me­lis

2–3 ss kon­jakk

1 ss smel­tet smør

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Rør smør, po­tet­mel og ba­ke­pul­ver hvitt og po­røst. Rør kon­jakk i smør­blan­din­gen og venn eg­ge­do­si­sen for­sik­tig inn, litt og litt. Hell rø­ren i en godt smurt rand­form. Stek ne­derst i ovn ved 175° i 40–50 min. Sjekk med en kake­pin­ne om ka­ken er fer­dig. La ka­ken stå litt før den hvel­ves og av­kjø­les på rist.

Rør sam­men gla­su­ren og pynt ka­ken rett før ser­ve­ring. Ka­ken kan fry­ses, men uten gla­sur.

Les også:

Uimotståelig konfektkake

Saftige sveler

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning