Bunnen er super å ha på lur i fryseren!

Saftig nøttebunn med aprikos

Denne deilig kaken er fylt med alskens godsaker.

NAM: Kakebunnen tiner rask, og er derfor perfekt til å ha i bakhånd i fryseren.

NAM: Kakebunnen tiner rask, og er derfor perfekt til å ha i bakhånd i fryseren. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert
LETTVINTE KAKER: I Hjemmet uke 6 får du oppskriften på flere raske kakeoppskrifter, som disse appelsinmuffinsene.

LETTVINTE KAKER: I Hjemmet uke 6 får du oppskriften på flere raske kakeoppskrifter, som disse appelsinmuffinsene. Foto: Svein Brimi

(Rund ka­ke­form, 22–24 cm i dia­me­ter)

 

75 g has­sel­nøt­ter

75 g mand­ler

150 g me­lis

1 ss hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

4 eg­ge­hvi­ter

FYLL:

1 gl. ap­ri­kos­syl­te­tøy

3 dl krem­flø­te

1 ss suk­ker

grov­hak­ket ko­ke­sjo­ko­la­de

her­me­tis­ke ap­ri­ko­ser til pynt

Mal nøt­ter og mand­ler. Bland med me­lis, hve­te­mel og ba­ke­pul­ver. Stiv­pisk eg­ge­hvi­te­ne og skjær dem for­sik­tig inn.

Ha rø­ren i en smurt form og stek ved 160° i 30–35 min.

Av­kjøl i for­men. Bre syl­te­tøy over bun­nen.

Pisk kre­men stiv med suk­ker og dekk ka­ken med kre­men.

Pynt med ap­ri­ko­ser og dryss over litt grov­hak­ket sjo­ko­la­de.

Les også:

Mørk sjokoladekake med ananas-saus

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning