Imponer gjestene!

Saftig klippekrans med sjokolade

Så lett baker du en smakfull og lekker kringle!

NAM! Fersk og nybakt kringle med Nugatti smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses.
NAM! Fersk og nybakt kringle med Nugatti smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(1 stor kringle)

50 g gjær

100 g smør

3½ dl melk

1 dl sukker

ca. 500 g hvetemel

FYLL:

ca. 2 dl Nugatti

PYNT:

sjokoladesaus fra flaske

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst.

Ha i sukker og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.

La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Ha deigen på et melet bakebord og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler

ca. 20 x 40 cm. Smør på Nugatti, men ikke helt ut til kanten.

Rull deigen fast sammen fra langsiden.

Legg deigpølsen på en bakepapirkledd stekeplate med skjøten ned. Form deigpølsen til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsen». Brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Etterhev kringlen under plast på et lunt sted i ca. 30 min.

Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 220° i ca. 15 min. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt sjokoladesaus før servering.

Slik gjør du det: 
Bruk en ren saks og klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsen».
Slik gjør du det: Bruk en ren saks og klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsen». Foto: Svein Brimi
Brett tilbake vekselvis til høyre og venstre.
Brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Foto: Svein Brimi

Les også:

Sjokoladedrøm

Rullekake med firkløver

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også