La duften av fersk bakst fylle huset!

Saftig eplekrans

Gjærbakst, epler og nøtter er en uslåelig kombinasjon!

Epler i gjærbakst smaker nydelig i høstmørket.

Epler i gjærbakst smaker nydelig i høstmørket. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert
BILAG: Du får enda flere gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 39, som oppskriften på denne nydelige nugattikransen.

BILAG: Du får enda flere gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 39, som oppskriften på denne nydelige nugattikransen. Foto: Svein Brimi

(1 krans)

150 g smør

4 dl melk

50 g gjær

1 egg

1 dl suk­ker

½ ts kar­de­mom­me

ca. 11 dl hve­te­mel

FYLL:

2 dl ep­le­mos

ca. 100 g pis­tasj­nøt­ter

PYNT:

egg til pens­ling

me­lis­gla­sur

Smelt smø­ret og hell i mel­ken, la det bli fin­ger­varmt. Smuld­re gjæ­ren i en bake­bol­le og hell over den lunk­ne mel­ken. Rør ut gjæ­ren og visp inn eg­get.

Ha i suk­ker, kar­de­mom­me og så mye mel at dei­gen ikke blir klis­se­te. Dekk til bol­len og sett dei­gen til he­ving på lunt sted i 1 time.

Ha dei­gen på et bake­bord og trill til en lang pøl­se. Kjev­le til en leiv ca. 80 x 20 cm.

For­del ep­le­mo­sen over og dryss på grov­hak­ke­de pis­tasj­nøt­ter.

Rull sam­men dei­gen, ha den over på et ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­brett. Pass på at skjø­ten lig­ger un­der. Form til en kring­le på ste­ke­bret­tet.

Skjær noen snitt i dei­gen på top­pen av kring­len og sett til he­ving i ca. 20 min. Pens­le med sam­men­vis­pet egg.

Stek kring­len ne­derst i ovn ved 200° i ca. 20 min. Av­kjøl litt på pla­ten før du leg­ger den over på rist.

Pynt med me­lis­gla­sur og eks­tra pis­tasj­nøt­ter.

Slik lyk­kes du med baks­ten

1. Mel og and­re in­gre­di­en­ser bør være rom­tem­pe­rer­te.

2. La dei­gen heve til­dek­ket til dob­belt stør­rel­se. Pass på at den ikke står i trekk.

3. Dekk den gjer­ne med plast og et kjøk­ken­hånd­kle. Dei­gen li­ker det lunt og mørkt.

4. Fø­ler du at dei­gen he­ver sak­te, sett bake­bol­len til­dek­ket på ba­de gul­vet el­ler i opp­vask­kum­men med lun­kent vann.

5. For blank og fin over­fla­te, pens­le bak­ver­ket med sam­men­vis­pet egg, litt salt og 1 ss vann.

Les også:

Rullekake med oreokjeks

Fargerik og frisk ostekake

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag