Rullekaken er tilbake

Marengsrull med blåbær

Denne steker du på et par minutter. Rull inn deilig blåbærfyll og vips har du en deilig kake til kaffen.

SMELTER PÅ TUNGEN: Marengsbunn i rullekake er utrolig godt.
SMELTER PÅ TUNGEN: Marengsbunn i rullekake er utrolig godt. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
FAVORITTER: I Hjemmet denne uken får du seks herlige rullekaker, blant annet denne nøtterullen med sjokoladekrem.
FAVORITTER: I Hjemmet denne uken får du seks herlige rullekaker, blant annet denne nøtterullen med sjokoladekrem. Foto: Svein Brimi

5 eggehviter

2 dl sukker

1 pk. kakefyll med

vaniljesmak (uten koking)

FYLL:

3 dl kremfløte

4 ss blåbærsyltetøy

100 g friske blåbær

Pisk eggehviter til de begynner å bli stive, tilsett sukker litt og litt mens du pisker. Pisk til stiv marengs. Vend inn kakefyllpulveret. Bre marengsen over i en bakepapirkledd stor langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 20 min.

Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle eller bakepapir. Fjern bakepapiret som dekket langpannen og avkjøl kaken med den varme langpannen over.

Pisk kremfløten til krem.

Bre kremen over den kalde kaken og fordel syltetøy og bær over kremen.

Rull sammen kaken og sett kjølig til servering.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 18/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også