Rullekake med morsom vri

Rullekake med oreokjeks

Denne vil garantert falle i smak både hos den yngre og eldre garde.

FESTKAKE: Oreokjeks er godt egnet til kaker, og smaker nydelig sammen med krem.

FESTKAKE: Oreokjeks er godt egnet til kaker, og smaker nydelig sammen med krem. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

3 egg

1½ dl sukker

2 dl hvetemel

3 ss kakao

1 ts bakepulver

OREOKREM:

4 dl kremfløte

1 pk. oreokjeks

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn mel blandet med kakao og bakepulver.

Hell røren i en langpanne som er kledd med bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 220° i ca. 7 min. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller bakepapir strødd med sukker. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.

Visp fløten til krem. Knus oreokjeks (spar noen hele kjeks til pynt) og bland i kremen. Fordel ca. ²/³ av oreokremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned for da holder kaken bedre sammen. Ha resten av kremen over kaken og pynt med halve kjeks.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag