Unn deg noe godt.

Rull en saftig solkake

Om ikke solen skinner ute, er det lov å spre litt lys på kaffebordet!

ENKELT OG GODT: Rullekake er utrolig godt og tar ikke lang tid å lage.

ENKELT OG GODT: Rullekake er utrolig godt og tar ikke lang tid å lage. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

4 egg

120 g sukker

120 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 dl aprikossyltetøy

3 dl fløte

2 ss sukker

1 boks hermetisk fersken

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Rør deigen jevn og bre den utover i en stor, bakepapirkledd langpanne.

Stek midt i ovnen ved 220° i 8–10 min. Hvelv kaken straks over på sukret bakepapir.

Trekk av bakepapiret fra bunnen (papiret som dekket langpannen under steking) og avkjøl med langpannen over kaken.

Fordel syltetøyet over og rull kaken sammen. Skjær i passe store serveringsstykker.

Pisk fløten luftig og fin med sukker og dekk hver skive med krem. Pynt med halve fersken på toppen.

14 FRISTELSER: I Hjemmet uke 2 får du oppskriften på enda flere rullekaker, som denne rullekaken med tiramisu-fyll.

14 FRISTELSER: I Hjemmet uke 2 får du oppskriften på enda flere rullekaker, som denne rullekaken med tiramisu-fyll. Foto: Svein Brimi

Les også:

Sjokoladedrøm

Rullekake med firkløver

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag