FEM OPPSKRIFTER: I Hjemmet uke 3 får du flere oppskrifter på gode hverdagsbrød, som dette smakfulle Yoghurbrød. © Svein Brimi

(1 brød)

3½ dl vann

½ dl maltekstrakt

200 g sammalt rug, fin

100 g sammalt rug, grov

200 g hvetemel

½ pk. tørrgjær

1 ts salt

Varm vannet til fingervarmt og rør ut maltekstrakt i vannet.

Bland sammen rugmel, hvetemel (spar noe av hvetemelet til å justere deigen med), tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann mens deigen eltes.

Elt deigen til den er smidig. Er den for løs, tilsetter du mer hvetemel. Elt på sakte fart i ca. 10 min.

Dekk til bakebollen, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Ta deigen ut av bollen, elt den lett og form den til et brød. Dekk det til og hev ca. 45 min.

Snitt toppen av brødet og stek ved 180° i ca. 50 min.

 

Tips!

Opplysningskontoret for brød og korn har en Brødskala-kalkulator som beregner grovheten, se www.brodogkorn.no

Vi testet grovheten på dette brødet, som fikk 60 % på skalaen.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!