Rettelse i oppskriften på mammas beste hverdagsbrød

I Hjemmet uke 3 hadde vi oppskrift på et mammas beste hverdagsbrød. Det hadde sneket seg inn en feil i oppskriften!

RETTELSE: I Hjemmet uke 3 skrev vi en feil i oppskriften på mammas beste hverdagsbrød.
RETTELSE: I Hjemmet uke 3 skrev vi en feil i oppskriften på mammas beste hverdagsbrød. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I bladet stod det at oppskriften inneholdt 6 dl hvetemel. Riktig mengde skal være 16 dl hvetemel.

Her er riktig oppskrift:

(2 store brød)

5 dl skummet kulturmelk

5 dl vann

2 ss olje

2 ss honning

25 g gjær

1 dl hvetekli

2 dl havregryn

1 dl sammalt rug, grov

4 dl sammalt hvete, grov

16 dl hvetemel

Varm væsken til fingervarmt og bland inn olje og honning. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell den lunkne væsken over. Rør til gjæren har løst seg opp.

Elt inn melet, men spar noe av hvetemelet til å justere deigen med. Elt deigen i ca. 10 min. på lav hastighet. Dekk bakebollen med et klede og hev deigen i ca. 40 min. Del deigen i emner og form til to store eller 3 små brød Etterhev i ca. 30 min, pensle med vann og dryss litt havregryn over. Stek i ovn ved 180° i ca. 40 min.

Avkjøl på rist uten form.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også