Anita Bakker

Lyst rugbrød

Lyst rugbrød er sunt og holder deg mett lenge.

Skal du bake et glutenfritt havrebrød, må du unngå å tilsette maltekstrakt i brøddeigen. I oppskriften i Hjemmet står det maltekstrakt blant ingrediensene, men dette er feil! Bytt ut malt med 1 ss sukker, da forblir brødet glutenfritt.

Her er riktig oppskrift:

(3 brød i former à 2 liter)

6 dl vann

6 dl melk

1½ pk. gjær

2 ss fiberhusk

160 g smør

1 kg Semper Mix med fiber

400 g glutenfrie havregryn

4 ss linfrø

1 ss sukker

2 ss solsikkekjerner

2 ts salt

Varm væsken til fingervarm og løs opp gjæren.

Visp inn fiberhusk, og la det svelle i ca. 5 min. Bland inn resten av ingrediensene og elt godt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 min. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 min. Fordel deigen i 3 smurte former. Etterhev i 30 min.

Pensle med vann og stek i ovn ved 180° i ca. 40 min.

Avkjøl på rist.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!