JULEKAKER MED VRI: Du får flere fristende oppskrifter i Hjemmets julekakebilag i uke 45, som disse deilige biscottiene med sitronsmak! © Matprat.no

(Ca. 30 stk.)

1 egg

250 g sukker

125 g smør

100 g lys sirup

2 ts natron

1 ts ingefær

¼ ts nellik

¼ ts kanel

¼ ts muskat

250 g hvetemel

Pisk sammen egg, sukker, mykt smør og sirup.

Bland de tørre ingredi­ensene og rør inn i deigen. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Trill deigen ut til kuler.

Legg kakene på bake­papirdekkede stekeplater og stekes i ovnen på midterste rille ved 175° i 10–15 min. Avkjøles på rist.

Tips til julebakst med lave skuldre

1. De fleste småkaker holder seg lenge. Det er derfor ingen grunn til å utsette bakingen til siste liten. Begynn rekordtidlig i år.

2. Å bake til jul fyller huset med julestemning. Kjenn på den gode følelsen.

3. Lag deigen om kvelden og bak ut neste dag. Da blir det straks mer overkommelig.

4. Bak store porsjoner av favorittene og hold deg heller til færre sorter.

5. Inviter til bakedugnad. Hyggelig, sosialt og tidsbesparende.

6. Bak og bytt med andre. Et par-tre sorter hver i rause porsjoner, og vips har du flere, fulle bokser.

7. Suppler med ferdigbakst fra bakeren.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!