Prøv en ny vri i år:

Julekjeks med ingefær

Har du lyst til å prøve en ny sort i år, kan vi anbefale disse nydelige kakene!

JULESTEMNING: Nellik, ingefær, kanel og muskat gir deilig juleduft i huset.
JULESTEMNING: Nellik, ingefær, kanel og muskat gir deilig juleduft i huset. Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert
JULEKAKER MED VRI: Du får flere fristende oppskrifter i Hjemmets julekakebilag i uke 45, som disse deilige biscottiene med sitronsmak!
JULEKAKER MED VRI: Du får flere fristende oppskrifter i Hjemmets julekakebilag i uke 45, som disse deilige biscottiene med sitronsmak! Foto: Matprat.no

(Ca. 30 stk.)

1 egg

250 g sukker

125 g smør

100 g lys sirup

2 ts natron

1 ts ingefær

¼ ts nellik

¼ ts kanel

¼ ts muskat

250 g hvetemel

Pisk sammen egg, sukker, mykt smør og sirup.

Bland de tørre ingredi­ensene og rør inn i deigen. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Trill deigen ut til kuler.

Legg kakene på bake­papirdekkede stekeplater og stekes i ovnen på midterste rille ved 175° i 10–15 min. Avkjøles på rist.

Tips til julebakst med lave skuldre

1. De fleste småkaker holder seg lenge. Det er derfor ingen grunn til å utsette bakingen til siste liten. Begynn rekordtidlig i år.

2. Å bake til jul fyller huset med julestemning. Kjenn på den gode følelsen.

3. Lag deigen om kvelden og bak ut neste dag. Da blir det straks mer overkommelig.

4. Bak store porsjoner av favorittene og hold deg heller til færre sorter.

5. Inviter til bakedugnad. Hyggelig, sosialt og tidsbesparende.

6. Bak og bytt med andre. Et par-tre sorter hver i rause porsjoner, og vips har du flere, fulle bokser.

7. Suppler med ferdigbakst fra bakeren.

Les også:

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også