Pølseform

Vår spennende pølseform er både lettvint og velsmakende.

Pølser kan varieres i det uendelige. På hverdager kan en deilig pølserett med alt i en form lages raskt og enkelt.
Pølser kan varieres i det uendelige. På hverdager kan en deilig pølserett med alt i en form lages raskt og enkelt. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

400 g falukorv, røkt kjøttpølse eller vossakorv

1 purre

1 grønn paprika

1 boks mais

1 boks hermetiske tomater

2 dl matfløte

1 ts salt

½ ts pepper

3 ts karri

100 g gulost

Skjær pølsen i skiver, vask og skjær purre og paprika i tynne strimler og hell av væsken fra maisen. Legg grønnsakene i en smurt ildfast form.

Hell over tomatene og matfløten. Krydre med salt, pepper og karri. Rør om. Legg på pølseskivene og strø til slutt over revet gul ost. Stek formen midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Server pølseformen med kokt pasta, fullkornris eller kokte poteter. En grønn salat smaker også godt til.

Denne saken ble første gang publisert 28/02 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også