Pink lady

Server en lekker fromasjkake neste gang du har kaffe- eller dessertgjester.

Imponer med denne fristende fromasjkaken. Skogsbær og jordbær setter deilig smak på fromasjen i Pink lady-kaken.
Imponer med denne fristende fromasjkaken. Skogsbær og jordbær setter deilig smak på fromasjen i Pink lady-kaken. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

6-8 biter

4 egg

1 ½ dl sukker

4 dl kremfløte

8 plater gelatin

1 dl skogsbærsyltetøy

1 dl jordbærsyltetøy

1 pk. ladyfingerkjeks

friske bær

1 dl gelésukker, multi

20 g hvit sjokolade

Bløt gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ca. 1/2 dl kokende vann. Rør til all gelatinen er oppløst.

Visp eggedosis av egg og sukker.

Visp fløten stiv og fold den inn i eggedosisen sammen med syltetøyet. Rør inn lett avkjølt gelatin.

Dekk bunnen av en springform (22 cm i diameter) med plastfilm. Sett fingerkjeksene på høykant tett i tett rundt kanten. La fromasjen stivne litt før du heller fromasjen i formen. La den stå kaldt i minst fire timer, helst natten over.

Pynt med friske bær og pensle over med gelésukker oppløst i kokende vann. Høvle over hvit sjokolade like før servering. Ekstra lekkert blir det om du knyter et dekorativt bånd rundt kaken og pynter med noen små, spiselige blomsterskudd.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også