Bak i langpanne!

Pavlova med sitronkrem

Her er vår aller beste sommerkake, fylt med lemon curd og friske bringebær.

FRISTELSE: Server denne glutenfrie kaken med økologiske roseblader, eventuelt roseblader fra egen hage!

FRISTELSE: Server denne glutenfrie kaken med økologiske roseblader, eventuelt roseblader fra egen hage!

Publisert Oppdatert
KAKER I LANGPANNE: I Hjemmet uke 25 får du 13 oppskrifter på deilige kaker, som denne mandelkaken med blåbærfromasj.

KAKER I LANGPANNE: I Hjemmet uke 25 får du 13 oppskrifter på deilige kaker, som denne mandelkaken med blåbærfromasj. Foto: Svein Brimi

(Stor lang­pan­ne, ca. 30 x 40 cm)

8 eg­ge­hvi­ter

400 g suk­ker

1 ts vin­ed­dik

2 ts mai­sen­na

FYLL:

6 dl krem­flø­te

5 ts va­nil­je­suk­ker

1 gl. le­mon curd

brin­ge­bær

pis­tasj­nøt­ter

rose­bla­der

Pisk eg­ge­hvi­te­ne sti­ve. Til­sett suk­ke­ret litt og litt un­der fort­satt kraf­tig pis­king. Pisk len­ge (ca. 20 min) med mik­ser til du får en tykk og stiv ma­rengs. Bland for­sik­tig i ed­dik og mai­sen­na.

Ha ma­reng­sen i en lang­pan­ne som er dek­ket med ba­ke­pa­pir. Form ma­reng­sen til en tykk, fir­kan­tet kake. Ma­reng­sen skal ikke smø­res helt ut­over til kan­te­ne av lang­pan­nen. den vil flyte litt ut­over un­der ste­kin­gen.

Sett ka­ken midt i ov­nen som er for­var­met til 175°. Skru tem­pe­ra­tu­ren ned til 100° når ka­ken set­tes inn i ov­nen. Stek ka­ken i ca. 1 time og 45 mi­n. Dekk even­tu­elt over ma­rengs­ka­ken med et styk­ke ba­ke­pa­pir på slut­ten av ste­ke­ti­den, så den hol­der på den hvi­te far­gen.

Skru av var­men og la ka­ken stå i ov­nen til den er helt kald.

Flytt den stek­te ka­ken for­sik­tig over på et stort, fir­kan­tet fat.

Pisk krem­flø­te og va­nil­je­suk­ker til krem. For­del kre­men på top­pen av ka­ken sam­men med le­mon curd og brin­ge­bær. Pynt med noen fris­ke rose­bla­der og grov­hak­ke­de pis­tasj­nøt­ter.

Tips: Ma­rengs­ka­ken kan la­ges fle­re da­ger før den skal ser­ve­res, men fyl­les og pyn­tes den da­gen den skal spises.

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag