Glutenfri!
Pavlova med fruktsalat
Ingen kan motstå denne smakfulle fargefesten!
(Stor langpanne 30 x 40 cm)
8 eggehviter, romtempererte
2 ts eddik
4 ½ dl sukker
2 ss maisenna
1 ts vaniljesukker
FYLL:
1 pk. vaniljekrem
6 dl krem
2 ss sukker
frukt etter ønske (appelsin, pærer, kiwi)
Sett stekeovnen på 250°. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast, fordeler du den på et bakepapirkledd stekebrett.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100° og sett kaken nederst i ovnen. Stek i ca. 60–70 min. Avkjøles på rist.
Ta bakepapiret forsiktig av. Fordel vaniljekrem over kaken. Visp krem stiv med sukker og dekk kaken med krem.
Del frukten i passe biter og fordel over kremen. Server gjerne litt ekstra fruktsalat ved siden av.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 10/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.