Pasta Fjordgløtt
Denne lettlagede pastaretten er full av deilige, sommerlige ingredienser. Nyt den!
4 porsjoner
500 g pasta, f. eks. tagliatelle
1 rødløk
1 ss olje
3 dl crème fraîche
1 dl vann
1 ts sambal oelek
150 g sukkererter
250 g cherrytomater
300 g reker
salt og pepper
friske urter som basilikum, gressløk, dill
Kok pastaen slik det står på pakken. Fres løken i olje et par min. Tilsett crème fraîche, vann og sambal oelek. Rør om og kok i ca. 5 min.
Del sukkererter og tomater i mindre biter. Rens rekene og bland dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
Legg nykokt pasta i en skål og tøm pastasausen over. Fordel tomater og sukkererter over. Dryss over rikelig med urter før servering. Godt brød hører også med.
Denne saken ble første gang publisert 21/05 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.