Pannestekt torsk

Prøv vår pannestekte torsk med bacon- og gressløksmør.

Torsk som skal stekes i panne må ha skinnet på, ellers faller den fra hverandre.

Torsk som skal stekes i panne må ha skinnet på, ellers faller den fra hverandre. Foto: Foto: Robin Balas

Publisert Oppdatert

(4 porsjoner)

Ca. 800 g torskefilet, med skinn

3-4 ss hvetemel

2 ts salt

klaret smør og olje til steking

BACON- OG GRESSLØKSMØR:

2 skiver bacon i små terninger

100 g smør

1 ½ ss gressløk

TIL SERVERING:

8 grønne aspargesstilker

3-4 gulrøtter

1 brokkoli, i buketter

Skjær torskefileten i pene porsjonsstykker. Bland mel og salt og vend torskestykkene i det. Stek fisken i en blanding av klaret smør og olje, legg kjøttsiden ned først, snu fisken etter 2-3 min og stek den på skinnsiden til den er gjennomstekt, 2-3 min.

Stek baconterningene gylne i smør og rør inn gressløk like før servering.

Rens grønnsakene. Strimle gulrøttene på langs. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann.

Anrett fisken som på bildet og server kokte poteter til.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag